A tiszta méhpempő ereje

A tiszta méhpempő ereje

Először is jó, ha tisztában vagyunk azzal, mi is pontosan a méhpempő! A fiatal dolgozó méhek garatmirigy váladéka, egyfajta fehérjekoncentrátum, amely elsősorban a méhek táplálására szolgál. Színe fehéres, kis gyöngyházfénnyel, az állaga zselés. Sokan azt gondolják, - a mézre asszociálva -, hogy a méhpempő édes, de éppen ellenkezőleg, savanykás íze van, ne lepődjünk meg tőle.
Élete első három napjában a méhkaptár összes lakója méhpempővel táplálkozik, de utána kizárólag a királynő eledele. Mivel a méhkirálynő kivételes adottságokkal rendelkezik a többi méhecskéhez képest (jóval nagyobb, jóval tovább él és szaporító képessége is kivételes), kutatók vizsgálni kezdték a méhpempőt, és arra jutottak, hogy fogyasztása az emberi testre is jótékonyan hat!  A méhpempő az egyetlen olyan természetes anyag, amely több mint 150, biológiailag aktív összetevőt: fehérjét, zsiradékot, cukrot, vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet, enzimeket és még számos egyéb bioaktív anyagot tartalmaz.
 
Ez a szuperélelmiszer tehát sejtszinten képes regenerálni egész testünket, erősíteni az immunrendszerünket. Ha még nem tettük, érdemes kipróbálnunk a méhek ‘tejét’, ezt az igazi életelixírt!

Miért a tiszta méhpempőt válasszuk?

Sok helyen árulják ezt a méhészeti terméket, de előfordulhat, hogy nem tiszta méhpempőt kapunk, ha kétes, nem megbízható helyről vásároljuk azt. De mire figyeljünk, hogy ne hamisított terméket vásároljunk? 
A minőségi méhpempő, nem tartalmazhat keményítőt, tejszármazékot, semmilyen adalékanyagot. Ízleléskor csak nagyon kismértékű a cukros utóíze, szinte alig érezni. Első alkalommal való kóstoláskor savas, csípős, fanyar ízt kell éreznünk, semmiképpen sem kellemes ízzel. Ujjaink közt, illetve a szánkba véve nagyon apró kis szemcséket kell éreznünk. 
A méhpempőt nemcsak önmagában, de számos gyógytermék, ill. táplálékkiegészítő alkotóelemeként használják. Az alkalmazási területei a méregtelenítéstől, az immunerősítő szereken át a kozmetikai termékekig terjedhetnek. Jó tudni azonban, hogy a tiszta méhpempőnek nemcsak egyes alkotóelemeinek jelenléte eredményezi kivételes gyógyhatását, hanem az alkotóelemek összességének egymáshoz viszonyított aránya is. Más szóval, együtt hatásuk elengedhetetlen ahhoz, hogy a lehető legjobb eredményt érhessük el vele! Ezért is fontos, hogy a kész termékek helyett válasszuk inkább a tiszta, nem tartósított, nem átalakított összetételű méhpempőt egészségünk megőrzésére, vagy helyreállítására. 
Ezzel biztosíthatjuk életerőnk növekedését, testi és lelki egyensúlyunk újbóli elérését.