Erdei gyümölcsleves, mézzel

Erdei gyümölcsleves, mézzel

Amikor melegre fordul az idő, jól esik egy hűsítő gyümölcsleves. Ahány ház, annyi gyümölcsleves, tényleg csak a fantáziánk szab határt: lehet csak meggyből készíteni, lehet vegyes gyümölcsökből, készíthetjük tejszínnel megfőzve, vagy csak turmixolva.

Nekünk az erdei gyümölcsök különösen a szívünk csücskei, hiszen azon túl, hogy nagyon finomak, még elképesztően egészségesek is, mindenekfelett azért is, mert bőséges antioxidáns-források. Kár lenne, ha a főzés során elvesznének belőlük az értékes tápanyagok, így mi turmixolva, hidegen ajánljuk belőle az ínycsiklandó levest.

Erdei gyümölcsleves mézzel

Hozzávalók

  • 30 dkg erdei gyümölcs mix (mirelit)
  • 1 liter narancslé (100 %-os)
  • 5 dl főzőtejszín
  • méz ízlés szerint
  • 1 fél citromból nyert citromlé
  • 10 db szegfűszeg

Megvárjuk, hogy a mirelit gyümölcs kiolvadjon. A kiolvadt gyümölcs levét, a konzervből a cukros levet, a narancslevet és a tejszínt összeöntjük. Hozzáadjuk a mézet és a fél citrom levét. A tejszínes keveréket turmixgéppel összekeverjük.

Beletesszük a gyümölcsöket. Teatojásban a levesbe tesszük a szegfűszegeket.

Hűtőbe tesszük, akár azonnal is fogyasztható, de egy éjszaka állás után még finomabb lesz. Tálaláskor akár egy gombóc vanília fagyit is tehetünk a tányérba, vagy tejszínhabbal is díszíthetjük a tetejét. Igazán finom és hűsítő a nagy melegben az erdei gyümölcsleves, mézzel.

Forrás: Vajling.hu