Cukorbetegség

Cukorbetegség

Cukorbetegség

A cukorbetegség kialakulásának három fajtája ismert, melyek a vércukorszint megfelelő szabályozásának hiányában jelentkezhetnek.

Az 1. típusú cukorbetegség esetén a szervezetben lévő ellenanyagok megtámadják a hasnyálmirigyet, amely nem képes inzulint, vagyis a vércukorszintet szabályozó hormont termelni. Az inzulin elengedhetetlen a glükóz energiává történő átalakításához. Az autoimmun betegség kialakulását genetikai hajlamhoz kötik.

A 2. típusú cukorbetegségben az inzulint elegendő mennyiségben állítja elő a szervezet, de a test sejtjei nem reagálnak erre a hormonra, így nem tudják felhasználni a glükózt a megfelelő módon. A cukorbetegek mintegy 95%-a 2.-es típusú cukorbeteg.

Terhességi cukorbetegségre a várandósság alatt végzett vizsgálatok során derülhet fény: a fokozott hormontermelés miatt a várandós anyák szervezetében az inzulinnal ellentétes hatású hormonok is termelődnek. A felborult hormonháztartás a szénhidrát-anyagcsere zavarhoz, terhességi cukorbetegséghez vezethet.

Vércukor csökkentő hatása miatt ajánljuk a méhkenyér és a méhpempő termékeinket a cukorbetegek részére!

Javasolt alkalmazás - méhkenyér:

  • Belsőleg/felnőtteknek, kúraszerűen, 10-12 héten át, napi 2-3 g, (1 lapos teáskanálnyi)
  • Lefekvés előtt vízzel együtt fogyasztva

Javasolt alkalmazás - méhpempő:

  • 1-3 gramm méhpempő naponta éhgyomorra, 60 napig (kb. 1-2 borsónyi)
  • A kezelést évente 2-3-szor ismételjük meg, legalább 30 napos szünetekkel

A méz kellemes, édes íze miatt közkedvelt alternatívája a cukornak, de a cukorhoz hasonlóan a méz is egyszerűbb szénhidrátokat tartalmaz, melyek gyorsan megemelhetik a vércukrorszintet. Előnye a cukorhoz képest, hogy magasabb a vitamin, és ásványi anyag tartalma, és bővelkedik antioxidánsokban is. A vírusok és baktériumok elleni védekezésben is támogatja a szervezetet. Cukorbetegség esetén kis mennyiségben a méz beilleszthető az étrendbe úgy, hogy minden esetben számolni kell az elfogyasztott mennyiség szénhidrát tartalmával: egy evőkanál méz fogyasztása kb. 12 gramm szénhidrátot jelent. Amennyiben magas rost-vagy fehérje tartalmú ételekkel együtt fogyasztják, az lassíthat a felszívódásán.

Javasolt alkalmazás - méz:

Ezeket a BeoBee termékeket ajánljuk cukorbetegség esetén: akácméz, méhpempő, virágpor, méhkenyér

Figyelem: Terápiás alkalmazás előtt minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!