Bodzavirág ágyon érlelt repce krémméz. Frissítő aromájú, bodzás ízvilágú különlegesség, amelyben a bodza és repce jótékony hatásai összeadódnak. A krémméz állaga miatt könnyen kenhető, nem csöpög.
Hol gyűjtjük?
Repcemézünket a Bihari-sík Tájvédelmi Körzeten belül elhelyezkedő, nagy kiterjedésű, ellenőrzött repcetáblákról gyűjtik méheink, Berettyóújfalu közelében. A mézet ezután szennyeződés-mentes bodzavirág ágyon érleljük.
Hogyan fogyasszuk?
Lúgos hatása miatt ideális kísérője a reggeli italoknak. Különleges zamata miatt ajánljuk teába, limonádéba keverve is. Kenyérre kenve is ajánlott, mivel krémes állagának köszönhetően könnyen kenhető. Külsőleg használva fertőtlenítő, méregtelenítő hatású.
Érdekességek:
Magas vas és alacsony sav tartalmú, ezért az érzékeny gyomrúaknak különösen ajánlott mézfajta. Q3 enzimet is tartalmaz, amely segíti a csontfejlődést, így fogyasztása csontritkulásban szenvedők részére is javasolt. A bodzavirág zamatával kiegészülve igazi mézes csemege.
Tipp:
Fogjunk egy fél literes poharat, öntsük fel vízzel, rakjunk bele egy csapott evőkanál bodzás krémmézet, majd ízlés szerint citromlével ízesíthetjük, legvégül dobjunk bele pár jégkockát és néhány fagyasztott gyümölcsöt.