Immunerősítés méhpempővel
A tél hidegebb hőmérsékletet, nedvesebb időjárást, kevesebb napsütést és rövidebb nappalokat hoz magával. Kevés ember kedveli ezt az időszakot, a bacik és vírusok viszont ilyenkor érzik legjobban magukat. Sajnos ezekben az időkben a “szokásos” megfázásokon és influenzán túl más, komolyabb betegségek is próbára tehetik szervezetünket.
Hogyan segíthet a méhpempő?
A gyömbéres-mézes tea jó tüneti kezelés lehet egy náthánál, de ha egy komolyabb betegség ellen kell nagyobb csatát vívnunk, arra érdemes előre felkészítenünk a testünket, immunrendszerünket.
Gondoljunk úgy a testünkre, mint egy sok-sok téglából álló bástyára. A téglák: az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás, az aktív életmód és a pozitív közérzet. A bástyát, előrelátó hadvezér módjára, meg kell erősítenünk a várható támadások előtt. Minél előbb kezdünk el védekezni és építkezni, a bástya - az immunrendszerünk- annál erősebb lesz a támadások, azaz a betegségek ellen.
De nemcsak erősítenünk, hanem egyensúlyban is kell tartanunk ezt a rendszert. Hogy ez miért fontos? A túl aktív immunrendszer olyan autoimmun betegségek kialakulásáért felelős, mint a reumás ízületi gyulladás, a lupus. A gyenge immunrendszer viszont fogékonyabb a megfázásra, influenzás megbetegedésekre, de lassíthatja a betegségek utáni gyógyulást is. A cél tehát erősíteni, aztán pedig megtalálni az egyensúlyt.
Számos kutatás vizsgálta és elismerte a méhpempő immunrendszer egyenlítő hatását. A méhpempő igazi életelixírként sejtszinten regenerálja a testet, erősíti az immunrendszert. A természetes méhpempőben számos értékes anyag egyesül: a méhkirálynő kizárólagos tápláléka több mint 150, biológiailag aktív összetevőt tartalmaz: fehérjéket, vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, zsírokat. Az immunerősítő tulajdonsága mellett jó hatással van a szívre, keringésre, az ízületi -, mozgásszervi problémákra, növeli az életenergiát és támogatja az idegrendszert is. Ez a szuperélemiszer pont ott segít, ahol baj van.
Sejtjeink harmonikus működéssel és a megújulás képességével hálálják meg, ha napi rendszerességgel, vagy kúraszerűen méhpempőt fogyasztunk!