Magas vérnyomás

Magas vérnyomás

Magas vérnyomás kezelése mézzel

A hipertónia, vagyis a magasvérnyomás itthon népbetegségnek számít. A népesség 15 százaléka szenved tartósan magas vérnyomástól. Örökletes tényezők, a dohányzás, a stressz, a mozgásszegény életmód, ill. a helytelen táplálkozás mind közrejátszanak a betegség kialakulásában. Gyógyszeres kezeléssel sokszor kordában tarthatóak az értékek, de tudományos tény, hogy az életmódváltás is fontos része a betegség kezelésének.

Az ókori egyiptomiak is ismerték a méz vérnyomásra gyakorolt hatását, rendszeresen fogyasztották is azt. A méz gazdag vitamin, enzim, aminosav és fehérje forrás, önmagában is alkalmas a magas vérnyomás kezelésére, de almaecettel kombinálva tovább növelhető a hatékonyság. Ennek oka, hogy a kettő keveréke káliumban gazdag, ami szabályozza a nátrium szintjét a vérben és normalizálja a vérnyomást. A méz-almaecet kombinációja magnéziumot is tartalmaz, ami csökkenti a nyomást a vérfalon.

A méz mellett magas vérnyomásra ajánljuk a tiszta méhpempőt is, amely képes csökkenteni a különféle szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát, erősíti a szívet, tágítja az ereket, illetve, normalizálja az ütőerekben a vérnyomást. A friss méhpempő a koleszterinszint szabályozásával nagymértékben hozzájárul a szív kíméléséhez, mivel megakadályozza a vérrögök kialakulását a szervezetben. A tiszta méhpempő bizonyítottan csökkenteni tudja a káros koleszterin és a triglicerid szintjét a vérben, valamint csökkenti ezek lerakódásának mértékét az erek falaira. E hatásával jelentősen hozzájárul az érelmeszesedés megelőzéséhez is.

Javasolt alkalmazás - méz:

  • 1 pohár langyos víz
  • 1 evőkanál almaecet
  • 1 evőkanál méz

A langyos vízbe oldjuk fel a mézet és öntsük hozzá az almaecetet, majd lassan kortyolgassuk el.

Javasolt alkalmazás - méhpempő:

  • 1-3 gramm méhpempő naponta éhgyomorra, 60 napig (kb. 1-2 borsónyi)
  • A kezelést évente 2-3-szor ismételjük meg, legalább 30 napos szünetekkel

Ezeket a BeoBee termékeket ajánljuk magas vérnyomás kezelésére: minden fajtamézünk ízlés szerint, méhpempő

Figyelem: Terápiás alkalmazás előtt minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!