Propolisz kisokos

Propolisz kisokos

Propolisz csepp

Pro polis, a városért, a város védelméért! Nem véletlenül nevezték az ógörögök ezt a csodálatos anyagot így. A propolisz segítségével a méhek a kaptárat valódi erőddé alakítják:

távol tudják tartani a kórokozókat, baktériumokat, penészt és más kártevőket. Nagy harcosok hatékony fegyvere ez!

A méhek fegyverét azonban mi emberek is régóta alkalmazzuk: a görög és római orvosok fertőtlenítőként használták sebkezeléshez, a 17. századtól már népszerű volt Európában, a 20. században az oroszok pedig számos klinikán alkalmazták a tuberkulózis kiegészítő kezelésére. A sort még sokáig lehetne folytatni, amely alátámasztja, hogy ez a csodálatos természetes védelmi rendszer milyen sok formában alkalmazható a közérzet javítására és egészségmegőrzésre.

Hogyan készül a propolisz és mire jó?

A kaptáraknál indul minden: a mézelő méhek a növényi gyanták gondos kiválasztásával és a méhviasz keverésével állítják elő a kaptáruk, azaz a városuk egészségének megőrzésére. A propolisz antioxidáns hatású polifenolokat, flavonoidokat tartalmaz, de fenolokat, terpéneket, C-, E- és B-vitaminokat, rengeteg ásványi anyagot, többek közt káliumot, magnéziumot, cinket, valamint baktériumölő hatású ferulasavat is. Az egyik legerősebb természetes antibiotikumként jótékony hatásait felsorolni is nehéz: a teljesség igénye nélkül kiválóan csökkenti a gyulladásokat, baktérium- és gombaellenes, helyi érzéstelenítő hatással rendelkezik és gyógyítja a fertőzéseket és különféle bőrbetegségeket. 

Milyen formában áruljuk a propoliszt?

A propolisz jótékony tulajdonságait ma már gyógyászatban sok formában bevetik, készül belőle tinktúra, por, tabletta, de krémekhez is adják. 

Mi a propoliszt a legtermészetesebb formáiban, propolisz tinktúra és propoliszos méz formában áruljuk. Nézzük meg hogyan: a nyers propoliszt a kaptárnyitás alkalmával a kaptárról gyűjtjük össze. A hatóanyag kivonható alkohollal, ebből készül a tinktúra. A propolisz csepp és a propolisz tinktúra között nincs különbség, ugyanazt jelentik. 

Valljuk be azonban, hogy a propolisz íze nem túl kellemes, sokakat ez riaszt el a rendszeres fogyasztástól, de számukra is létezik alternatíva és ez propoliszos méz! Ez nem más, mint méz és propolisz tinktúra keveréke. A BeoBee-nél sokat kísérleteztünk, hogy megtaláljuk a legideálisabb mézalapot, amely mind ízben, mind beltartalomban kiemelkedő. A propoliszt ezért a BeoBee díjnyertes repce krémmézébe kevertük, így fanyarkás íz helyett a repce krémméz selymessége dominál, miközben a propolisz jótékony hatásait ugyanúgy élvezhetjük! Gyereknek is jó szívvel ajánljuk ebben a formában.

Ne felejtsük, a propolisz az egyik leghatékonyabb, természetes szövetségesünk a megfázásos időszakban! 

Mostantól elérhető új propoliszos termékünk, az alkoholmentes propolisz csepp, amely így a gyerekek részére is bátran kínálható.