Termékenységet segítő ételek

Termékenységet segítő ételek

Teherbeesést segítő ételek

Mely ételek azok, amelyek segíthetnek a termékenységben? Vannak olyan szokások, amelyeket érdemes elhagyni, ha babát szeretnénk? A termékenység és az étrend kapcsolatát régóta vizsgálják már. De vajon bizonyos ételek fogyasztása valóban növelheti-e termékenységet? 

Bár nincs olyan speciális táplálkozási vagy termékenységi étrend, amely varázsütésre megnöveli a fogantatás esélyeit, a tápláló és kiegyensúlyozott étrend nagyban hozzájárulhat mind a férfiak, mind a nők termékenységének növeléséhez. Összegyűjtöttünk 9 egészséges ételt, amely hasznos lehet azoknak, akik babát terveznek.

  1. Napraforgó mag

A sült, sótlan napraforgómag gazdag E-vitaminban, folátban, amelyek nélkülözhetetlen tápanyagok a testünknek. A benne lévő szelén antioxidáns hatású és alapvetően fontos a fogantatáshoz; kedvező hatással van a spermiumok számára és mozgékonyságára.

  1. Citrusfélék

A citrusfélék a C-vitamin legjobb forrásai. A C-vitamin fontos szerepet játszik a hormonális egyensúlyban, a termékenységben és az egészséges várandósságban.

  1. Méhpempő 

Ennek a páratlan méhészeti terméknek az emberi szervezetre gyakorolt pozitív hatása nagyon sokrétű, és azoknak a pároknak, akik babát szeretnének, igazi kincset érhet. A lombik-kezelésekben is bizonyítottan fontosabb szerepet kaphat, hiszen a megtapadást elősegíti, így a várandósság első 12 hétben fokozottan ajánlott a szedése.

  1. Lencse, bab

A lencse és a bab kiváló növényi fehérjeforrás. Tanulmányok kimutatták, hogy azoknak a nőknek, akik több növényi fehérjeforrást fogyasztanak -, nagyobb eséllyel estek teherbe. A hüvelyesekben található folsavval csökkenthető egyes fejlődési rendellenességek kockázata is.

  1. Banán

A banán mindenki számára fantasztikus - tele káliummal, C-vitaminnal és rostokkal. A gyümölcsben lévő magnézium és B6  növelheti a termékenységet. Utóbbi segít a hormonok szabályozásában, amely kulcsfontosságú, ha gyermeket szeretnénk.

  1. Tej, sajt, joghurt

A magas kalcium- és D-vitamin-tartalmú ételek fogyasztása rendkívül fontosak az egészség szempontjából. Egyes kutatások szerint a policisztás ovárium szindrómában szenvedőknél  a kalcium és D-vitamin segített visszaállítani a normális menstruációt.

  1. Leveles zöldségek

A sötét színű leveles zöldek folát tartalma magas, emellett B-vitaminban is bővelkednek, ami serkenti az ovulációt. Válasszuk a spenótot, brokkolit, rukkolát, vagy mángoldot.

  1. Avokádó

Ez a mediterrán gyümölcs kiváló kálium- és K-vitamin-forrás - mindkettő fontos a terhesség alatt. Az avokádóban magas az egyszeresen telítetlen zsírok szintje, mely javítja a termékenységet.

  1. Áfonya, málna

Ezek a bogyósok segíthetnek megvédeni testet a sejtkárosodástól. Ne felejtsük el, hogy ezek a gyümölcsök kiváló választási lehetőségek akkor is, ha fogyni szeretnénk.

 

Szeretettel ajánljuk: BeoBee méhpempő 3 kiszerelésben