Virágpor, a tavasz ajándéka 

Virágpor, a tavasz ajándéka 

Milyen csodálatos, amikor tavasszal a színes virágokban gyönyörködhetünk! Már nyílik a jácint, tulipán, nárcisz. Ennél már csak az a jobb, ha a méhecskék által szorgosan begyűjtött virágporhoz is hozzájuthatnánk. Nálunk elérhető! 

De miért pont virágpor?
A virágpor a méhek által közvetlen a virágokról gyűjtött, 100%-ban természetes összetevőkből álló szuperélelmiszer. Érdemes kicsit közelebbről megnéznünk az összetevőit: a virágpor a növény hímivarsejtjeinek reproduktív részeiből áll, ami így magas koncentrátumban tartalmaz tápanyagokat. Szinte valamennyi, a szervezet számára alapvető fehérjét tartalmazza, közöttük a nélkülözhetetlen aminosavakat. Közel százféle enzimet és sokféle ásványi anyagot!
De hogyan is gyűjtjük össze? Egy speciális mini kefe segítségével, amely finoman le tudja szedni a méhecskék lábacskájáról a virágport, még mielőtt bevinnék a kaptár mélyére. Ezt a kincset meg tudjuk rendeli a BeoBee Méhészet webshopjából! 

A virágpor gyógyító hatása
A virágpor egy valóságos erőforrása a fitokémiai (növények által előállított) vegyületeknek. Függetlenül attól, hogy hol gyűjtötték őket a méhek, a nyers virágpor gazdag karotinoidokban, flavonoidokban, fitoszterolokban és antioxidánsokban. Ezen vegyületek segítik a méregtelenítést valamint antivirális, antibakteriális, antiallergén, gyulladásgátló anyagként viselkednek. gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt javasolt a fogyasztása. Felnőtteknek napi 1-2 evőkanállal étkezés előtt, gyerekeknek pedig 1-2 teáskanállal, étkezés előtt. Fontos, hogy jól szétrágjuk a fogyasztás során a virágport. Mézzel is vegyíthetjük, de gyümölcslébe, joghurtba keverve is érdemes kipróbálni.

Mikor szedjünk még virágport?
A szárított virágpor fogyasztása terhesség alatt is ajánlott, igen jó hatással van az anya szervezetére és a magzat fejlődésére is. Természetesen terhességet megelőzően is érdemes fogyasztani, ugyanis az esetek többségében azért nehézkes a fogantatás, mert a szervezetből hiányoznak a megfelelő tápanyagok. Érdekes megállapításra jutottak kutatók a virágpor kapcsán: a függőségben szenvedő (alkohol, drog) betegek virágporos kúra alkalmazása mellett egyszerűbb volt függőségük tárgyáról lemondaniuk, ugyanis a virágpor képes helyreállítani a szervezet kémiai folyamatait.

A különböző szakterületeken végzett orvosi alkalmazások alátámasztják, hogy mennyire univerzálisan felhasználható anyagról van szó!