Igen zamatos, enyhén fűszeres ízű, igazi desszertméz, így ínyenceknek különösen ajánljuk! Ásványi anyagokban a leggazdagabb mézfajtánk, igazi ritkaság! Színe egészen sötét, majdnem fekete.
Hol gyűjtjük?
Erdei mézünket a Hajdúsági Tájvédelmi Körzeten belül található Halápi-erdőben gyűjtik méheink. Ez késő ősszel történik, az adott évi pergetést ezzel a mézfajtával zárjuk.
Hogyan fogyasszuk?
Pikáns, markáns ízű desszertméz, így leginkább magában ajánljuk fogyasztását. Tejbe, hideg limonádéba keverve, de kenyérre kenve is nagyon finom. Különleges íz-világa miatt húspácokhoz, tésztákra, sültekre is ajánlott, pikáns ízt kölcsönöz az ételeknek.
Érdekességek:
Az erdei mézet, másnéven fenyőmézet, mézharmat mézet a méheink a növények levelein található mézharmat összegyűjtésével készítik. Mivel virágpor tartalma alacsony, így ezt a fajtát allergiások is nyugodtan fogyaszthatják.