BeoBee Örökbefogadó Klub

BeoBee Örökbefogadó Klub

A méhek élete és egészsége rajtunk is múlik, csatlakozzon Örökbefogadó Klubbunkhoz! 

Célunk, hogy minél több méhcsaládot gondozzunk, hogy aztán ők rólunk gondoskodhassanak!

Miért fontosak a méhek?

Egyetlen méhcsalád 300 millió virág beporzására képes naponta. A méhek porozzák be a Föld 100 leggyakoribb gabonanövényének 70%-át, melyek az emberiség élelmezésének 90%-át fedezik. Csak Európában körülbelül 4000 zöldségféle léte függ a virágbeporzók munkájától! Albert Einstein azt mondta, hogy ha kipusztulnak a méhek, azt az emberiség legfeljebb 4 évvel éli majd túl.

Csatlakozz a klubhoz

Hogyan működik az örökbefogadás?

A BeoBee Örökbefogadó Klub díja egy méhészeti szezonra 8.000 Ft. Ez jelképesen 8000 db méhecskét jelent, minden 7. örökbefogadás után, egy teljes méhcsaládot tudunk kihelyezni kaptárral együtt.

A programból befolyt összeget teljes mértékben új kaptárak és új méhcsaládok kitelepítésére, valamint a méhek jólétére fordítjuk! 

Ezért cserébe egész évben vállaljuk a gondozásukat. BIO méhészetünkben csak természetben megtalálható szereket alkalmazunk, ezzel is maximálisan próbáljuk védeni a ezeket a csodálatos élőlényeket.

Mit kap az örökbefogadási díjért cserébe az örökbefogadó?

BeoBee Örökbefogadó Klub

  • Egy kis üveg, névre szóló, különleges BIO Hortobágyi vadvirág mézzel ajándékozzuk meg! 
  • Egy kis csomag virágmag keveréket is küldünk, amelyet virágos ládákban az erkélyen, vagy a kertben elvetve, támogathatja a méhek folyamatos táplálékszerzését a nyári időszakban. Ez a beporzók táplálékszerzésének támogatásán kívül, egy kitűnő családi program is lehet, ezzel is tudatosítva már a legkisebbekben a méhek védelmét és szeretetét. 
  • "Méhecske barát otthon" kis táblácskát adunk, melyet elhelyezhet a virágos kiskertjében, virágos ládájában.
  • Az örökbefogadásról, egy méhecske szülő oklevelet állítunk ki.
  • Az örökbefogadott méhcsalád állapotáról, a kampánnyal kapcsolatos fejleményekről, időről-időre, részletes tájékoztatást küldünk hírlevélben, így nyomon tudja követni életüket, munkájukat.
  • Az örökbefogadók nevét feltüntetjük honlapunkon, illetve az örökbefogadott kaptárak oldalán, egy kis táblán.

Hogyan segíthetünk még a méheknek?

  • A kertben ültethetünk sokféle, más-más időben virágzó növényt, ahonnan a méhek folyamatosan táplálkozhatnak. Érdemes magról nevelni a virágokat, mivel a nagyobb áruházakban kapható, kiültetendő növények sokszor tartalmaznak méhekre ártalmas vegyszereket.
  • A kertészkedés során szintetikus rovarölő, szúnyogirtó szerek helyett használjunk természetes riasztókat.
  • Fontos, hogy megóvjuk a tiszta, vegyszermentes természeti környezetünket, például a nemzeti parkokat és más védett területeket, mert ezek fontos bázisok a beporzó rovarok számára.
  • Vásárláskor nem csak a méhek miatt, hanem saját egészségünkért is válasszuk inkább az ökogazdálkodásból származó élelmiszereket. 

Tegyünk együtt közösen a méhekért! Az örökbefogadáshoz kattintson IDE.